Bedbodems

Bij het samenstellen van een bed beginnen we met de bodem. Het ligcomfort van het matras wordt beïnvloed door de bodem waarop deze ligt. Bedbodems zijn er in vele soorten en maten. De keuze van bodem voor uw bed is afhankelijk van o.a. het ligcomfort, de duurzaamheid, de verstelbaarheid, de ventilatie en de prijs.

Lattenbodems
Een lattenbodem bestaat uit een houten frame met daarop latten bevestigd. De latten hangen in een kunststof vering systeem. Voldoende latten zorgen voor een goede ondersteuning. Een lattenbodem kan 28 of 42 latten hebben. Een instelbare heupzone kan prettig zijn voor het verstevigen of versoepelen van de bodem. De lattenbodems worden geleverd in vlakke of elektrische uitvoering.

Spiraalbodems
Een spiraalbodem bestaat uit een metalen frame met daartussen een gespannen netwerk van staaldraad. Door de open structuur van het netwerk is de ventilatie van een spiraalbodem optimaal. Ook de ondersteuning van het lichaam is uitstekend. De dwarsgespannen spiraal is een duurzame bodem die ook zeer geschikt is als stand-alone bodem. De spiraalbodems worden geleverd in vlakke, met gasveer verstelbare en elektrische uitvoeringen.